Wil je geld lenen? Let dan goed op deze aandachtspunten

Ga je geld lenen, dan ontvang je op de korte termijn een groot bedrag dat je vervolgens maandelijks aan de verstrekker afbetaalt. Dat is ideaal voor mensen die snel geld nodig hebben en dat vervolgens in kleine handelbare bedragen willen teruggeven. Als je leent, dan betaal je onder de streep altijd meer af dan je gekregen hebt. En helaas zijn er nog steeds illegale kredietverstrekkers die uitbuiten en gebruik maken van de financiële problemen van anderen om geld te verdienen. Geld lenen kan gewoon veilig en voordelig als je goed let op de volgende aandachtspunten.

 

Geld lenen bij legale verstrekkers

Het laatste wat je wilt is om geld te lenen bij een illegale verstrekker en gelukkig is er de Autoriteit Financiële Markten om je daarvan te behoeden. Deze autoriteit geeft vergunningen uit aan kredietaanbieders die wel te vertrouwen zijn. Voordat je een lening afsluit ga je dus altijd op zoek naar die vergunning. Vind je deze niet, dan zie je daar direct van af.

 

Een lage rente is vaak te mooi om waar te zijn

Als je een aanbieding ziet met een erg lage rente, dan is het aanlokkelijk om daar direct mee verder te gaan. Wat een lage rente betekent immers dat jij uiteindelijk minder terugbetaalt? Vergeet nooit om de voorwaarden van het contract door te nemen en te controleren hoe lang deze rente geldig is. Als je een percentage ziet dat erg laag is, dan is de kans groot dat dat een tijdelijke aanbieding is en dat deze na een paar maanden of een jaar omhoog gaat. De laagste rente is dan vaker niet dan wel de meest voordelige optie.

 

Kopen op afbetaling is gemakkelijk maar onvoordelig

Dure apparaten en voertuigen kun je op afbetaling kopen en dat is een bijzonder gemakkelijke manier om geld te lenen. Maar deze regelingen zijn meestal onder de streep minder voordelig. Het is inderdaad zo dat je dan alles in één keer en bij één medewerker afsluit en dat scheelt tijd en moeite. Maar als je geld zou lenen bij een kredietverstrekker, dan betaal je vaak uiteindelijk minder terug. Vergelijk de aanbieding om af te betalen dus altijd even met de voorwaarden van een onafhankelijke lening. Het is wat meer werk, maar je bent uiteindelijk goedkoper uit.

 

Leen nooit te veel

Het maandbedrag dat je betaalt wordt bepaald aan de hand van hoeveel je leent en hoe lang je terugbetaalt. Het is van groot belang dat het maandbedrag je nooit financiële zorgen oplevert. Ga je geld lenen, denk dan goed na over het maandbedrag waarbij je je nu en op de lange termijn comfortabel voelt. Haak af als het een bedrag is dat je in de toekomst mogelijk in de problemen brengt.

 

Maak een vergelijking

Geld lenen of een lening oversluiten, doe je nooit zonder een vergelijking te maken van het aanbod. Vraag offertes op, neem aanbiedingen door, bereken de maandelijkse cijfers en de getallen onder de streep totdat je de meest voordelige overeenkomst vindt.