Waarom wedden op sport extra spanning toevoegt aan jouw sportbeleving

Het kijken naar voetbal, hockey of biljarten wordt een stuk spannender door te wedden op sport. Het voegt meer dimensie toe aan je beleving. Wereldwijd wagen miljoenen mensen een gokje op sportwedstrijden. Ben je een echte sportkenner, dan is de groot dat je ook op termijn een mooi bedrag opstrijkt met de weddenschappen. In het vervolg van dit artikel lichten we de gangbare weg van het wedden verder uit.

Wedden op sport reikt verder dan dat

Je kunt niet alleen inzetten op sportwedstrijden. Ook het voorspellen van verkiezingen en het Songfestival behoort tot de mogelijkheden, maar dat weddenschappen die alleen leven rondom de periode van het evenement . Het wedden op zulke evenementen staat dan ook in de rangorde ver achter het voorspellen van sportwedstrijden. Wedden op voetbal is daarin het meest populair, met name tijdens toernooien als een WK, EK of de Champions League. Op de voet gevolgd door tennis, paardenraces en Amerikaanse sporten.

 

Quoteringen en totstandkoming

Aan elke weddenschap is een quotering verbonden. Een quotering is het bedrag dat een wedmakelaar jou uitbetaald als jouw voorspelling klopt. Het totale winstbedrag krijg je door de quotering te vermenigvuldigen met jouw inzet. Hoe de hoogte van een quotering tot stand komt hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de verhoudingen tussen de ploegen, eerdere uitkomsten uit het verleden, blessures en schorsingen van sporters en de notering van een bepaald team op de ranglijst.

 

Keuze tussen een exchange en wedmakelaar

Inzetten op sport doe je bij een wedmakelaar. Je zet in op de weddenschap die het beste aansluit met hetgeen waarop jij wil wedden en ook qua quotering gunstig is. Naast wedmakelaars zijn er ook exchanges. Exchanges zijn beurzen die hogere quoteringen zetten op minder waarschijnlijke uitkomsten. Bij meer waarschijnlijke uitkomsten is het verschil nihil met inzetten bij een wedmakelaar. Door in te zetten bij exchanges geef je jezelf de mogelijkheid om bij sommige weddenschappen winstgevender uit te komen. Bekijk dus van tevoren goed of het voor jouw weddenschap gunstig is deze af te sluiten bij een exchange of wedmakelaar.