Waarom vastgoed de beste investering is

Als je je geld wilt investeren zijn er natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld aandelen kopen van een bedrijf of investeren in de vorm van crowdfunding. Wat echter één van de, zo niet dé beste investering is die je kunt doen: vastgoed. Als je wilt weten waarom juist vastgoed zo’n enorm goede investering is? En waarom je het beste een cursusbelegger kunt worden? Lees dan vooral verder.

Rendement

Investeringen in vastgoed behalen het allerhoogste rendement als je dit vergelijkt met andere investeringsopties. Een van de redenen dat dit rendement zo hoog lig is dat op 2 manieren rendement behaald kan worden. De eerste en meest belangrijke vorm van rendement zijn de huurinkomsten. Over het algemeen investeert iemand in een pand om deze te verhuren. De tweede vorm van rendement is de waarde van het gebouw zelf. Als je een goede investering doet wordt het gebouw steeds meer waard in de loop van de tijd. Je kunt dan dus het pand voor winst verkopen. Met deze winst kun je dan weer een nieuwe investering doen.

Ongevoelig voor inflatie

Een enorm voordeel van het investeren in vastgoed is dat de investering ongevoelig is voor inflatie. Als je geld zet op je spaarrekening loop je altijd het risico dat het minder waard wordt door inflatie. Met vastgoed heb je dit niet. Het idee is namelijk dat de vastgoed bezittingen in waarde meestijgen met inflatie. Daarbij is ook de huuropbrengst van vastgoed gekoppeld aan inflatie. Je kunt de huurprijs verhogen om te compenseren voor inflatie. Hierdoor loop je dus geen risico.

Belasting

Als je in het bezit bent van een pand valt dit over het algemeen onder passief vermogensbeheer. Dit betekent dat je geen belasting hoeft te betalen over het inkomen wat je uit de huur haalt. Hierdoor heb je dus inkomen, zonder dat je hierover belasting af hoeft te dragen. Natuurlijk moet je wel nog altijd vermogensbelasting betalen. Als je wilt weten hoe dit nou allemaal precies in zijn werking gaat kun je het beste een afspraak maken met je boekhouder.

Genoeg kennis te vinden

Over het investeren in vastgoed is erg makkelijk informatie te vinden. Hierdoor kun je dus ook snel aan de slag. De beste manier om te leren hoe je moet beleggen in vastgoed is via een cursus vastgoed beleggen. Hierdoor leer je de fijne kneepjes van het vastgoed beleggen en voorkom je dat je onnodige fouten maakt die je geld kosten.