Waarom juridische documenten op uw website plaatsen?

Juridische documenten zijn erg handig voor elk bedrijf. Sommige documenten zijn verplicht en sommige niet. Maar toch is het niet verkeerd om alle documenten in orde te hebben. In dit blog leg ik uit waarom u uw juridische documenten op uw website moet plaatsen.

 

Straal professionaliteit uit

Wanneer een bezoeker of potentiƫle klant op uw website komt is het goed om binnen enkele seconden een goede indruk achter te laten. In de meeste gevallen kunt u dat laten zien door middel van een pakkende website met goede content. Wanneer de eerste indruk matig is, is de kans groot dat ze de website zullen verlaten. Is de website en content in orde, dan zullen ze verder kijken. Als zij zien dat alle juridische documenten aanwezig zijn, wat daarmee aantoont dat het bedrijf alles netjes op orde heeft en transparantie aangeeft. Op deze manier kunt u de potentiƫle klant net het laatste zetje nemen om contact met jullie op te nemen.

 

Privacyverklaring verplicht

De privacyverklaring website is tegenwoordig verplicht op elke website. Om de privacy van de burgers te waarborgen heeft de overheid dit op 25 mei 2018 ingevoerd. Heeft uw website niet de privacyverklaring op de website staan? Dan kunt u wellicht een waarschuwing of zelfs een boete verwachten. Daarnaast verwacht elke bezoeker dat het aanwezig is op de site.

 

Aansprakelijkheid

Niets is vervelender dan onverschilligheid met de klant. Wat doe je als de levering vertraging heeft of als de levering beschadigd is? Op dat moment is het goed om samen te kijken naar de algemene voorwaarden, waar beide partijen akkoord op hebben gegeven, en de oplossing hierin vinden. Wat doet u als uw product of dienst een enorme schade hebben gebracht bij de klant, dan kan je hier aansprakelijk voor worden gesteld. Staat in de algemene voorwaarden verwerkt dat je voor deze schade niet verantwoordelijk kan worden gesteld, dan kan dat in de meeste gevallen veel kosten besparen.