Uitbreiden met uw bedrijf: onze tips

Staat u op het punt om uit te breiden met uw bedrijf? Logisch dat dit een spannende stap is voor u of uw personeel. Om die groei in zo goed mogelijke banen te leiden, is het belangrijk om te investeren of in te zetten op vernieuwingen of veranderingen. In dit blog zetten wij verschillende tips voor u op een rij. Lees hier over de mogelijkheden en vindt de juiste inspiratie om ook uw bedrijf beter te maken.

 

Bijstellen bedrijfs- of ondernemersplan

Toen u begon heeft u waarschijnlijk een bedrijfsplan of ondernemersplan geschreven. Dit vormt in principe de basis. Toch is het niet vreemd om dit plan nog eens kritisch te bekijken en bij te schaven voor u zelf. Zie deze update ook als een professionaliseringsslag. U heeft zo immers beter en helder voor ogen welke richting u uit wil met een bedrijf. Bovendien is het sowieso verstandig om uw bedrijfsplan een update te geven als u dit voorlegt aan potentiële investeerders.

 

Heeft uw bedrijf nog de juiste rechtsvorm?

Ook kan het zomaar zijn dat u als bedrijf in de knel komt op juridisch vlak. Als u als zzp’er nog steeds inde Kamer van Koophandel (KvK) staat ingeschreven terwijl u wel personeel heeft aangenomen, bent u natuurlijk verkeerd bezig. Vaak wordt daarom gekozen voor een besloten vennootschap (BV). Er zijn verschillende voordelen aan het oprichten van een BV of andere rechtsvorm. Zo bent u als eigenaar en ondernemer niet meer persoonlijk aansprakelijk in een BV en profiteert u van betere belastingvoordelen. Wel kost het een bepaald bedrag om u in te laten schrijven via een notaris.

 

Ontwikkeling en vooruitgang

Zet altijd in op ontwikkeling en vooruitgang binnen uw bedrijf. Zorg ook dat uw personeel meegroeit. Nog geen personeel in dienst? Dan is het een eerste, maar spannende stap vooruit om personeel aan te nemen. Doorzettingsvermogen bij startend personeel is daarbij erg belangrijk. Zorg dus dat u een echt team heeft waar u op kunt bouwen en dat u steunt bij uw projecten. Regelmatig inzetten op teambuilding is daarbij belangrijk.

 

Inzetten op bekendheid

Wil u écht groeien als bedrijf, zorg dan dat u flink doorpakt. Dit kan door in te zetten op (online) marketing of reclame. In ieder geval zijn er vele manieren om aan de bekendheid van uw bedrijf of merk te werken. Een goed verkoopverhaal speelt daarbij een belangrijke rol. Zorg dat u dit eerst concreet heeft, voordat u inzet op marketing of reclame. Ook werkt mond-tot-mondreclame nog altijd erg goed. Zorg dus dat familie, kennissen of vrienden op de hoogte zijn van uw bedrijfsuitbreiding en nieuwe stap voorwaarts.

 

Hulp inschakelen

Kunt u als jonge of beginnende ondernemer hulp gebruiken bij die transitie die uw bedrijf meemaakt tijdens een groeispurt? Schakel dan een professional in die u helpt bij het omzetten van uw bedrijf naar een andere rechtsvorm, uw administratie of personeelszaken. Een accountant, juridisch of fiscaal adviseur kan u hiermee verder helpen.

 

Bron: VRB Adviesgroep