Maatschappelijke banen in Rotterdam

Wil jij met jouw werk het liefst met mensen in hun sociale omgeving werken? En heb je gestudeerd in de richting van maatschappelijk werk? Bekijk dan deze vacatures Rotterdam voor maatschappelijke banen. Bij beroepen die met sociaal of maatschappelijk werk te maken hebben, horen vooral functies waarbij je hulpbehoevende mensen ondersteunt met het vinden van hun plek in de maatschappij. Sommige beroepen zijn gericht op individuen en andere beroepen weer op groepen mensen, maar ze zijn altijd in relatie tot hun sociale omgeving. Naast culturele en maatschappelijke functies waarbij je bijvoorbeeld als sociaal cultureel of maatschappelijk werker werkt, zijn er ook beroepen gericht op de opvoeding van kinderen. Denk aan pedagogisch medewerker. 

Aan de slag als maatschappelijk werker

Als je werkt als maatschappelijk medewerker dan richt je je voornamelijk op de zelfstandigheid en het herstel van de cliënt. Dit doe je door samen met de cliënt zijn problematiek op te lossen. Meestal is dit een combinatie van psychosociale en materiële problematiek. Als je werkt als maatschappelijk medewerker dan ben je stressbestendig, kan je je goed inleven in anderen en heb je goede communicatieve vaardigheden. Met deze vaardigheden kan je goed de uitdaging aan. Als maatschappelijk werker werk je meestal bij ziekenhuizen en wijkteams, maar ook op vele andere locaties. Doordat je op verschillende locaties werkt en met verschillende problematieken, is jouw werkdag altijd zeer divers. 

Aan de slag als pedagogisch medewerker

Als je het leuk vindt om met kinderen te werken en er ook voor bevoegd bent, dan is pedagogisch medewerker waarschijnlijk wel wat voor jou. Als je werkt als pedagogisch medewerker dan hou je je dagelijks bezig met het verzorgen, begeleiden en het bijstaan van kinderen, baby’s en eventueel jongeren. Dit kunnen kinderen zijn die naar de opvang gaan of kinderen die hulp nodig hebben bij bepaalde problemen. Je uiteindelijke werkzaamheden hangen af van de kinderen waar je mee werkt en hun leeftijd. Wanneer je met baby’s werkt, dan zorg je er voornamelijk voor dat ze genoeg slapen, eten krijgen en verschoond worden. Als je met wat oudere kinderen werkt, dan kun je allerlei leuke dingen ondernemen.