Hoe schakel ik een incassobureau in?

Als je een incassobureau nodig hebt is het begrijpelijk dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarvoor zijn hier alle tips en trucs die je nodig kan hebben bij het inschakelen van een incassobureau.

 

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau dient voor het innen van facturen en rekeningen die openstaan. Dit doen ze in het buitengerechtelijke incassotraject. Een incassobureau probeert dus een betaling te regelen zonder dat er een rechter bij te pas hoeft te komen, omdat dit sneller gaat dan als er een rechtszaak van gemaakt wordt. Maar het ding is dus wel dat ze hier geen rechtsuitspraak kunnen doen waardoor niemand extra verplicht is om iets te doen. Waardoor het dus op onderhandelen binnen de wet aankomt. Daarom is een incassobureau nou zo handig, omdat ze precies alle rechten van een klant weten, maar ook wat een klant dus wettelijk verplicht is om te doen. Zo proberen een betaling of een betalingsplan vast te stellen met de klant waardoor het opgelost kan worden. Kosten incassobureau, een incassobureau heeft natuurlijk kosten omdat iemand werk voor u doet en daarom moet u wel weten wanneer het het waard is om een incassobureau te sturen en wanneer niet.

 

Wat mag een incassobureau doen?

Een incassobureau zelf zal niet zoveel doen. Nou ja op een bepaalde manier dan, een incassobureau zal met jou tot een goed oplossing proberen te komen voor hun klant of degene die hun heeft ingeschakeld. Als hier niet aan meegewerkt wordt dan kan er een deurwaarder ingeschakeld worden die wettelijk meer mag doen dan een incassobureau. Maar een deurwaarder mag wel een heleboel meer doen zo mogen ze bijvoorbeeld een dagvaarding uitbrengen. Zo mogen ze op verschillende dingen beslag leggen zoals loon en mogen ze een huis ontruimen. Daarom is het een verstandig idee voor mensen die hiermee te maken krijgen om mee te werken met een incassobureau.

Wat doet een online marketing bureau?

Een online marketing bureau kan meerdere dingen doen voor u. Bijvoorbeeld reclame. Maar ook website’s en webshops. Een online marketing bureau kan deze dingen voor je in elkaar zetten op een professionele manier. Zo kun jij je focussen op andere dingen en weet je zeker dat je website er goed uit komt te zien met professionele standaarden. En een webshop opzetten zelf is natuurlijk al helemaal lastig want hoe kun je het nou zo maken dat er een product staat en er een bestelling geplaatst kan worden. Verder kan je maar een bepaald aantal producten aanbieden die bestelt kunnen worden. Hier hoef je je allemaal geen zorgen over te maken een online marketing bureau kan dit voor je regelen.

Ook zijn er kosten van een online marketing bureau natuurlijk. Daarnaast zou er gebruik gemaakt kunnen worden van social media. Dit is natuurlijk perfect om jongere mensen te bereiken, want hier vind je nou eenmaal een heleboel doelgroepen en krijg je dus meer aandacht dan op een eigen website van deze doelgroepen. Vaak kan een online marketing bureau hier een hele goede en aantrekkelijke social  media pagina voor je maken. Al doen niet alle online marketing bureaus dit natuurlijk.