Hoe kun je een auto financieren?

Wat wordt er bedoeld met auto financieren?

Het financieren van een auto wil zeggen dat er een lening wordt aangevraagd om een auto te kunnen betalen. Dit kan bij bijvoorbeeld een financieringsmaatschappij, waarbij u per maand een bepaald bedrag betaald om de grote lening terug te betalen. Het financieren van een auto kan bij een financieringsmaatschappij zoals een autodealer, maar ook bij uw bank. Een autofinanciering is niet zonder rente, dus weet wat u leent. Ook verschilt het per lening en voorwaarde of de auto meteen uw bezit is of niet. Bij de ene is het pas als u de hele aflossing heeft voltooid en soms is het gelijk van u. Lees dus altijd goed de voorwaarden en vergeet de ‘kleine letters’ niet.

Benodigdheden aanvraag

Voor het aanvragen van een autokrediet is het natuurlijk belangrijk dat u zich kunt identificeren. Zorg er dus voor dat u een geldige identiteitsbewijs of paspoort heeft om te laten zien. Zonder identiteitsbewijs kunt u geen krediet aanvragen. Ook moet u een overzicht van uw leningen kunnen laten zien. Om de krediet per maand te kunnen betalen en te bewijzen dat u dit ook daadwerkelijk kunt, moet u een salarisstrook en bewijs van eventuele andere inkomsten kunnen laten zien. Zonder dit bewijs kunt u geen krediet aanvragen. Vervolgens wordt het bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) gecontroleerd en bevestigd of u wel of niet een krediet kunt krijgen.

BKR en vergelijken

Bij een autokrediet hangt de mogelijkheid van de lening af van uw maandelijkse inkomsten. Er wordt bij de BKR gecontroleerd of u geen actieve schulden hebt die u nog moet afbetalen. Bij sommige financierders is het mogelijk toch een krediet aan te vragen zonder BKR controle, maar het kan geen kwaad om eerst verder te kijken naar financierders die dit wel doen. Het is een verstandig idee om eerst op zoek te gaan naar verschillende financierders.

 

U kunt mogelijk veel geld besparen doordat de rentes van elkaar kunnen verschillen. Daarom is het belangrijk dat u niet naar de eerste beste mogelijkheid stapt, maar goed zoekt en vergelijkt om tot de meest geschikte lening te komen. Een lage rente betekent vaak meer overige kosten zoals administratiekosten of verborgen kosten. Vergeet nooit de kleine letters. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het meestal ook zo.

Auto leasen

At last but not least, kunt u ook een auto leasen. Bij het leasen van een auto betaald u per maand een bedrag voor het rijden in een ‘gehuurde’ auto. Na afloop van het contract bent u geen eigenaar van de auto, maar kunt u dit wel worden door de auto te kopen. Voor de wet is het leasen van een auto geen lening, zijn er een aantal private-lease bedrijven die aangesloten zijn bij het KPL, wat staat voor Keurmerk Private Lease. Zij houden zich hierdoor aan bepaalde regels die vergelijkbaar zijn bij leningen. Zoals bewijs van uw inkomsten en of u nog andere leningen hebt lopen.

 

Het laten zien van uw salarisstrook en eventuele lopende leningen is om te voorkomen dat u het niet kunt betalen en zowel u als het bedrijf niet in de problemen komen. Zie het als een soort bescherming voor beide partijen. Zo kunt u ook het beste zoeken naar wat bij uw budget past en kunt u er zorgeloos in gaan rijden.