Geld lenen of overstappen naar een goedkopere lening

Wanneer je tijdelijk wat meer geld nodig hebt, is een lening afsluiten een goede optie. Echter het afsluiten van een lening doe je niet zo maar. Je moet de overweging goed en veilig maken. Je wilt namelijk niet door je lening in de financiële problemen komen maar juist je leven makkelijker maken. Wanneer je via overstappen.nl/geld-lenen/ een lening afsluit weet je zeker dat je de goedkoopste leenvorm hebt en de lening past bij jou doel en inkomen. Op deze manier kun je veilig geld lenen of zoeken naar een goedkopere leenvorm wanneer je nu al een lening hebt.

Hoe weet je dat de lening die je kiest bij je past?

Bijna één derde van de huishoudens in Nederland maken wel eens gebruik van een lening. De redenen om die lening af te sluiten zijn zeer divers en lopen sterk uitéén. Het ene gezin gebruikt het geleende geld om een andere auto te kopen, terwijl het andere gezin er een verbouwing mee realiseert, een kinderkamer mee inricht of een caravan koopt om mee op vakantie te kunnen. Als je de vergelijker op overstappen.nl gebruikt kun je aangeven waarom jij geld wilt lenen. Hierdoor weet de vergelijker een opsomming te maken met leenvormen die passen bij jouw doel.

Hoeveel geld mag je lenen?

Het bedrag wat je kunt lenen is afhankelijk van je inkomen en je wensen. Daarbij is het ook verstandig om zelf na te denken hoeveel geld je wilt lenen. Meer geld lenen dan je nodig hebt is onverstandig. Je betaald namelijk rente over het geleende geld en dat is dus werkelijk zonde van je geld. Bedenkt altijd dat je jouw lening in maandtermijnen moet terug betalen. Hoeveel geld kun jij maandelijks missen om je lening af te betalen? Baseer op een haalbaar bedrag jouw maandtermijn.

Wat is de goedkoopste lening?

Een lening afsluiten is maatwerk, wat voor jou een goedkope lening is, hoeft voor de buren helemaal niet passend te zijn. De goedkoopste lening is dus voor iedereen anders. In de regel geldt wel dat een lening met een lage rente en een korte looptijd het goedkoopste is. Echter wanneer je een lening snel afbetaald heb je ook vaak te maken met een hoog maandbedrag. Beter iets langzamer afbetalen dus dan een maandbedrag kiezen dat niet haalbaar is, want dan kom je werkelijk in de financiële problemen. Niet iedereen kan een lening afsluiten. Wanneer je een uitkering hebt bijvoorbeeld is het niet mogelijk. Ook wanneer je een BKR registratie hebt of in het buitenland woont kun je geen geld lenen in Nederland.