Dit is waar snelgroeiende bedrijven vaak de mist in gaan

De laatste decennia zijn er veel startup bedrijven geweest die enorme successen hebben geboekt. Maar ook zijn er veel bedrijven die ontzettend snel groeiden en toch hebben gefaald. Er zijn een aantal dingen waar veel verschillende bedrijven de fout ingaan en die in feite voorkomen kunnen worden. Wij hebben verschillende veelgemaakte fouten hieronder weergegeven en verder uitgewerkt. 

  • Teveel geld aan het begin investeren
  • Niet snel genoeg door ontwikkelen op het succes
  • Het aannemen van de verkeerde mensen

Aan het begin teveel investeren

Een bedrijf denkt met hun idee een gat in de markt te hebben gevonden. Aan het begin komt er al geld binnen en dat is natuurlijk erg positief. Maar op basis daarvan wordt er soms blindelings enorm veel geld geïnvesteerd, omdat de eigenaren denken daarmee landelijk of over de hele wereld bekend te gaan worden. Maar te snel je geld investeren kan verkeerd aflopen wanneer er toch een aantal fouten zijn gemaakt bij de inschatting of wanneer er iets anders loopt waar je juist helemaal niks aan kunt doen.

Niet snel genoeg door ontwikkelen op het succes

Wanneer startups erg hard groeien dan is het belangrijk om net zo snel mee te veranderen en mee te groeien. Veel startups zijn daar niet toe in staat, waardoor er juist van alles verkeerd kan gaan. Denk aan een webshop die door de grote hoeveelheid aanvragen niet meer op tijd kan leveren. Dat kan imagoschade veroorzaken en ervoor zorgen dat mensen op een gegeven moment niet meer bij hun bestellen. Toch is er al veel geïnvesteerd en geprobeerd om aan de groeiende vraag te voldoen. Daardoor zijn de kosten toegenomen, maar de inkomsten gedaald en kan een bedrijf in financiële problemen komen. 

Ook gebeurt het nog wel eens dat wanneer een startup begint veel documenten offline worden bewaard. Overschakelen kan soms lastig zijn, maar toch noodzakelijk bij een snelgroeiende startup. Zorg ervoor dat je bedrijf dan gebruik maakt van digitaal documentmanagement.

Het aannemen van de verkeerde mensen

Het personeel is wat het bedrijf maakt. Dat wordt nog wel eens vergeten, zeker wanneer een bedrijf hard groeit. Er wordt dan gedacht dat het succes vanwege het bedrijf komt en dat het simpelweg meer mensen moet aannemen en zo snel mogelijk. Maar wanneer de verkeerde mensen worden aangenomen dan is het ook niet altijd even makkelijk om 123 van de mensen af te komen of de sfeer op de werkvloer in positieve zin te veranderen. Zorg ervoor dat je de juiste mensen in huis hebt en je zult op de lange termijn veel betere resultaten behalen.