De voordelen van een incassobureau

Als je debiteuren hun rekeningen niet uit zichzelf betalen, is het heel begrijpelijk dat je op zoek gaat naar andere manieren om je rekeningen alsnog betaald te krijgen. Natuurlijk kun je zelf eerst een paar betalingsherinneringen of aanmaningen sturen, maar soms komt hier alsnog geen reactie op. In dat geval kan het slim zijn om een incassobureau in te schakelen. Het inschakelen van een incassobureau heeft een aantal voordelen. In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

Grotere kans op snelle betaling

Het belangrijkste voordeel van een incassobureau is misschien wel dat je de kans op betaling flink vergroot. Als je debiteur bericht krijgt van een incassobureau, kan er sprake zijn van het schrikeffect. De debiteur is dan sneller geneigd om de factuur te betalen. Een incassobureau heeft ervaring met wanbetalers en kan doortastend te werk gaan. Als je dus een grote kans wil op betaling van je factuur, is het inschakelen van een incassobureau de juiste stap. Als je op zoek bent naar een incassobureau in Den Bosch, kun je terecht bij RechtNet Advocaten. Hier kun je ook terecht voor een loonvorderingsbrief, een huurovereenkomst of algemene voorwaarden voor je onderneming.

Tijd besparen

Ook kan het inschakelen van een incassobureau je tijd besparen. Het is logisch dat je er alles aan wil doen om je factuur alsnog betaald te krijgen, maar dit gaat je veel tijd kosten. En deze tijd kun je als ondernemer veel beter besteden! Een incassobureau neemt je deze taak uit handen, waardoor jij je weer kunt richten op ondernemen. En dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook een hoop stress en frustraties.

Serieus nemen

Als je een incassobureau inschakelt, laat je zien aan je debiteur dat je je werk serieus neemt. Jij hebt een product of dienst geleverd, en daar moet de debiteur gewoon voor betalen. Je laat zien dat je een professioneel bedrijf bent en dat je niet in discussie gaat.

Zelf geen boeman spelen

Een ander voordeel van het inschakelen van een incassobureau, is het feit dat je zelf geen boeman hoeft te spelen. Zelf hoef je geen uitleg te geven, omdat een goed incassobureau hier correct mee omgaat. Als ondernemer ben je misschien wel boos of gefrustreerd over de niet-betaalde rekening. Daardoor sta je niet meer open voor de argumenten van de debiteur, terwijl dit misschien wel hele goede argumenten zijn. Een incassobureau kan dan optreden als bemiddelaar en bijvoorbeeld een betalingsregeling afspreken. Dit komt de relatie met de klant ten goede!