Buitengesloten tijdens een lockdown, wat te doen?

Soms gebeurd het wel eens je slaat de deur dicht en je vergeet dat je sleutels nog in huis liggen. Wat moet je dan doen? Je huis kom je in ieder geval voorlopig niet meer in. Dit is vervelend want je moet of iets openbreken of je moet iemand laten komen die je sloten vervangt. Vaak kan dit best wel een poosje duren. En ook zal het een niet al te goedkoop klusje worden. Daarom kun je je sleutels het beste niet vergeten. In dit artikel geven we je een aantal tips die je kunnen helpen zodat je je sleutels nooit meer gaat vergeten.

Tips om niet buiten gesloten te worden

Iedereen gebeurt het wel eens dat je jezelf buitengesloten hebt. Je staat voor je deur en dan? je kunt het voorkomen maar hoe? Daarom vind je hier een aantal handige tips.

Tip 1: zorg dat je een routine in je ochtend aan brengt. Misschien denk je wat heeft dat met sleutels vergeten te maken. Maar vaak worden sleutels vergeten als je haast hebt. Maar als je alles iedere ochtend hetzelfde doet dan vergeet je ook je sleutels niet meer zomaar.

Tip 2: leg je sleutels op een vaste plek in je huis. De meeste mensen hebben ergens bij de deur een plekje voor hun sleutels. Als je dan de deur uit moet dan loop je er langs en kan je ze niet vergeten.

Tip 3: als je bang bent dat je ze alsnog vergeet kan je ook een huis sleutel aan iemand in je omgeving geven. Misschien heb je wel een goede band met je buren dan kun je ze aan hen geven. Als je ze dan een keer vergeet dan heb je binnen een paar minuten weer je sleutel.
Tip 4: je kunt ook ergens in de tuin je sleutel verstoppen. Zorg dat je wel een heel goed plekje bedenkt dus niet onder de bloempot. Je wilt natuurlijk niet dat een inbreker zo gemakkelijk je huis in kan.

Wat te doen als je echt bent buitengesloten?

Wat moet je doen als je wel staat buitengesloten en al de tips van hierboven hebben niet gewerkt. Bij sommige sloten kun je de flipper methode gebruiken. Je kunt dan doormiddel van een pasje tussen je slot te steken je deur weer open krijgen. Dit werkt overigens niet meer bij alle sloten. De meeste sloten zijn daar tegen beveiligd maar bij oude huizen heb je soms nog geluk. Als dit trucje niet werkt kan je altijd nog een slotenmaker bellen. Zij proberen dan zo snel mogelijk bij je te zijn om je huis weer te openen. Kies dan wel voor een bedrijf uit de buurt. Het zou super vervelend zijn als je lang moet wachten tot ze eindelijk bij je zijn. De meeste bedrijven proberen binnen een half uur iemand bij je te laten komen. Maar dat kan natuurlijk altijd wat langer duren.

Via: Slotenmaker Slotenmeester.nl